Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Νέο κατάστημα Νέα Ποτίδαια

Σας υποδεχόμαστε στο νέο μας κατάστημα στην Νέα Ποτίδαια

Συνέχεια

Σουφλέ σοκολάτας, το κλασικό.

“Your hand and your mouth agreed many years ago that, as far as chocolate is concerned, there is no need to involve your brain.” | Dave Barry

Συνέχεια

Το εμβληματικό grilled cheese.

“When trying to find the words to tell her how much I loved her, I stumbled across the ingredients for grilled cheese sandwiches” | Jarod Kintz, This Book Has No Title

Συνέχεια

Nearly Eternal: food-art that’s too good to eat.

"The art of dining well is no slight art, the pleasure no slight pleasure” | Michel Eyquem de Montaigne

Συνέχεια

Συμμετρικό πρωινό

"Don't confuse symmetry with balance." | Tom Robbins, Even Cowgirls Get the Blues

Συνέχεια

Οι Chef stories παρουσιάζουν: the revamp of a sandwich | vol. 2

"Life is like a sandwich. The more you add to it, the better it becomes" | Unknown

Συνέχεια

Ένα Breakfast Project από την Νορβηγία

"What i like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce." | Karl Lagerfeld

Συνέχεια

Fresh Natural Fit, το νέο μενού από τον Φούρνο Λεμονή

One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well. | Virginia Woolf

Συνέχεια

Πεινιρλάκια, τα μεσογειακά

Το πρωινό απέκτησε αέρα Μεσογείου.

Συνέχεια

Ο Φούρνος Λεμονή στο Κυνήγι θησαυρού

Ο Φούρνος Λεμονή τριγύρισε στους κήπους της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης φορτωμένος γεύσεις.

Συνέχεια

Ο Φούρνος Λεμονή τριγυρνά στους Κήπους

Ο Φούρνος Λεμονή πηγαίνει στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για ένα πρωτότυπο κυνήγι θυσαυρού.

Συνέχεια

The Color Organized Neatly project

Color is the place where our brain and the universe meet | Paul Klee

Συνέχεια

Πρωινά του κόσμου

“One should not attend even the end of the world without a good breakfast.” | Robert A. Heinlein

Συνέχεια

Δημιουργικό φαγητό: το project των 31 ημερών

Art is not what you see, but what you make others see | Edgar Degas

Συνέχεια

Οι Chef stories παρουσιάζουν: the revamp of a sandwich

"Sandwiches are great. You don’t need a spoon or a plate" - Paul Lynde.

Συνέχεια

Φούρνος  Λεμονή meets Τριζόνι: η γλυκιά εκδοχή

Life is uncertain. Eat dessert first.

Συνέχεια

Μπισκότα, τα Χριστουγεννιάτικα

You’d better watch out, you’d better not cry, Christmas is in town

Συνέχεια

Ο Φούρνος των Χριστουγέννων

Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια.

Συνέχεια

Μέτρημα, το

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις.

Συνέχεια

Φούρνος Λεμονή meets Τριζόνι: αλμυρών συνέχεια.

Γιατί μια φορά ίσον καμία. Γιατί μία φορά ποτέ δεν ήταν αρκετή.

Συνέχεια

Food for shoot-ing

Ζητήσαμε από την φωτογράφο Ειρήνη Αγκόρτζα να μας μάθει να φωτογραφίζουμε σωστά το φαγητό μας. Η Ειρήνη έκανε κάτι ακόμα καλύτερο. Μας έδωσε μερικές πολύτιμες συμβουλές και φανταστικές φωτογραφίες.

Συνέχεια

Lemon[-is] vanilla cake

Αν η ζωή σου δώσει λεμόνια μπορείς να φτιάξεις χιλιάδες πράγματα.

Συνέχεια

Φούρνος  Λεμονή – Τριζόνι, σημειώσατε θρίαμβος

 Πάντα πιστοί στον στόχο μας, την επίτευξη της απόλυτης γαστριμαργικής εμπειρίας, ενώσαμε δυνάμεις με το Τριζόνι και έγιναν θαύματα.

Συνέχεια

Χωριάτικη στον Πετρόμυλο

Σαλάτα, τι εύκολο πιάτο.

Συνέχεια

Η αβάσταχτη τελειότητα ενός burger

Ένα κάπως διαφορετικό burger με ντοματοκεφτέδες σαντορινιούς και σος γιαουρτιού. Και μερικά τσιπς πατάτας. Και κολοκυθιού. Α, να μην ξεχάσουμε και τα onion rings.

Συνέχεια

Παγω[το]μένο sandwich

Απλό. Γρήγορο. Εύκολο. Γλυκό. Η ευτυχία μπορεί να συνοψιστεί σε τέσσερις μόνο λέξεις.

Συνέχεια

Οι chef stories παρουσιάζουν: πουτίγκα τσουρεκιού με σοκολάτα & μπανάνα

Ζητήσαμε εκ μέρους σας από τις Chef stories να μας προτείνουν μια ακόμα λαχταριστή συνταγή. Η Ελένη και η Σύλβια δοκίμασαν το τσουρέκι μας και αποφάσισαν να φτιάξουν μια εξαίσια πουτίγκα.

Συνέχεια

Κυριακάτικο brunch: volume 3

“Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast.”, Lewis Carroll [Alice in Wonderland]

Συνέχεια

Προζύμι, το

Ουσιαστικό, ουδέτερο, φτιάχνεται από νερό και αλεύρι.

Συνέχεια

Κυριακάτικο brunch: volume 2

Brunch is the new black

Συνέχεια

Frittata with a twist

Η' αλλιώς μια διαφορετική ομελέτα στον φούρνο.

Συνέχεια

Κυριακάτικο brunch: volume 1

"Brunch is cheerful, sociable and inciting", Guy Beringer

Συνέχεια

Οι chefstories παρουσιάζουν: ποικιλία από μπρουσκέτες.

Οι chefstories, κατά κόσμον Ελένη & Σύλβια Κουμεντάκη, βρίσκονται πίσω από τον νέο και εξαιρετικά πετυχημένο και νόστιμο κατάλογο σάντουιτς του Φούρνου Λεμονή. Τους ζητήσαμε περισσότερες λαχταριστές γεύσεις και μας πρότειναν εύκολες, καλοκαιρινές συνταγές. 

Συνέχεια

Ο επιστημονικός τρόπος για να κόψεις κέικ.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει ο τέλειος τρόπος να κόψεις ένα κέικ;

Συνέχεια

Σου περίσσεψε ψωμί; Φτιάξε πουτίγκα

Περίσσεψε ψωμί από το χτεσινό τραπέζι; Αγόρασες μια φρατζόλα παραπάνω που τελικά μπαγιάτεψε; Δεν χρειάζεται να τα πετάξεις. Μπορείς να φτιάξεις μια πουτίγκα.

Συνέχεια

Στιγμιότυπα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της εταιρείας Φούρνος Λεμονή

Η εταιρεία Φούρνος Λεμονή έχοντας ως στόχο τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της, διενεργεί τακτικά σεμινάρια.

Συνέχεια

Άρτος πλούσιας διατροφικής αξίας

Νέα χειροποίητα ψωμιά πλούσιας διατροφικής αξίας για εσάς που προσέχετε ιδιαίτερα τη διατροφή σας.

Συνέχεια

Λειτουργία με κανόνες

Κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής.
 

Συνέχεια