Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Ένα Breakfast Project από την Νορβηγία

"What i like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce." | Karl Lagerfeld

Ποιος είπε ότι το πρωινό δεν μπορεί να είναι ευφάνταστο και παιχνιδιάρικο; Μια Νορβηγίδα φωτογράφος και καλλιτέχνης, η Ida Skivenes, αποφάσισε να μην ακολουθήσει την πεπατημένη οδό του food photography. Αντίθετα, δημιουργεί πρωτότυπα και λαχταριστά έργα τέχνης χρησιμοποιώντας το πιάτο ως καμβά και με υλικά τα συστατικά του πρωινού της.

Η θεματολογία της Skivenes είναι πλούσια. Κάποια από τα πρωινά της έργα τέχνης είναι μέρος ένος project υπό τον τίτλο «The Art Toast Project” όπου αναπαριστά διάσημα έργα πάνω σε ψωμί του τόστ. Άλλα απεικονίζουν ποικίλες σκηνές όπως τοπία, ανθρώπους, ζώα και βλάστηση.

Το ενδιαφέρον στο όλο project είναι πως δεν καθοδηγεί η τέχνη το φαγητό αλλά το αντίθετο. Η Skivens κάθε πρωί αποφασίζει τι θέλει να φάει και αφήνει τα συστατικά να την οδηγήσουν. Τις φωτογραφίες από τα εξαιρετικά της φαγώσιμα έργα τέχνης μπορείτε να δείτε στον λογαριασμό της στο instagram.

* Όλες οι φωτογραφίες είναι της Ida Skivenes.