Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Πρωινά του κόσμου

“One should not attend even the end of the world without a good breakfast.” | Robert A. Heinlein

Ας ξεκινήσουμε με μερικά fun facts για το πρωινό. Πρώτον, το πρωινό δεν χρειάζεται να είναι βαρετό. Δεδομένου οτι το πρωινό γεύμα τρώγεται την πιο δύσκολη ώρα της ημέρας - πρωί, έχεις σηκωθεί από το αναπαυτικό σου κρεβάτι για να πας στο σχολείο ή στη δουλειά ή κάπου εξίσου μη ευχάριστα- επιβάλλεται να έχει φαντασία, πρωτοτυπία και να αποτελείται από τροφές που θα σου δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια. 

Δεύτερον, το πρωινό γεύμα δεν είναι παντού το ίδιο. Διαφορετικές χώρες σημαίνει διαφορετικές διατροφικές κουλτούρες που ισούται με επιλογή διαφορετικών τροφών στο πρωινό τραπέζι.

Η φωτογράφος Hannah Whitaker επισκέφτηκε έναν μεγάλο αριθμό οικογενειών σε επτά διαφορετικές χώρες και κατέγραψε με τον φακό της την ποικιλομορφία του πρωινού γεύματος φωτογραφίζοντας τα νεαρότερα μέλη τους την ώρα που απολάμβαναν το πρώτο γεύμα της ημέρας. 

Έχοντας ως έμπνευση το project της Whitaker, το cut τέσταρε τις αντιδράσεις παιδιών στις ΗΠΑ όταν τους έδωσαν να δοκιμάσουν, άγνωστα σε αυτά και παράξενα για τις γεύσεις τους, πρωινά από διάφορες χώρες του κόσμου.