Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Οι chef stories παρουσιάζουν: πουτίγκα τσουρεκιού με σοκολάτα & μπανάνα

Ζητήσαμε εκ μέρους σας από τις Chef stories να μας προτείνουν μια ακόμα λαχταριστή συνταγή. Η Ελένη και η Σύλβια δοκίμασαν το τσουρέκι μας και αποφάσισαν να φτιάξουν μια εξαίσια πουτίγκα.

Η πουτίγκα είναι ένα πιάτο μπαλαντέρ για δύο λόγους. Αφενός, τρώγεται με την ίδια ευχαρίστηση κάθε εποχή του χρόνου και αφετέρου, είναι η ιδανική λύση για να «ανακυκλώσεις» υλικά που σου περίσσεψαν (βλ.πουτίγκα με περισσεύματα ψωμιού) με τρόπο γρήγορο, εύκολο και - το σημαντικότερο απ’όλα - νόστιμο.

Οπότε αν σου περίσσεψε τσουρέκι βάλε ποδιά, πιάσε κουτάλες, μαχαίρια, μπολ & μίξερ και φτιάξε αυτή την υπέροχα απλή chef stor-ική πουτίγκα τσουρεκιού με σοκολάτα και μπανάνα

Υλικά:

12 φέτες τσουρεκιού

4 αυγά

1 κούπα γάλα 

1 κούπα κρέμα γάλακτος 

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2 μπανάνες

½  κούπας ζάχαρη

λίγο βούτυρο 

Εκτέλεση:

Βουτυρώστε καλά το ταψάκι σας. Κόψτε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα μισά στον πάτο του βουτυρωμένου ταψιού, έτσι ώστε να μην αφήσετε κενά. Προσθέστε τη μισή ποσότητα της σοκολάτας, κομμένη σε μικρά κομμάτια, και τις μπανάνες, κομμένες σε φέτες. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα του τσουρεκιού και της σοκολάτας. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατέψουν και μετά αναμίξτε τα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύστε τα τσουρέκια με αυτό το μείγμα και τοποθετήστε το για 30 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Προσθέστε λίγα μικρά κομμάτια βούτυρο στην επιφάνεια και ψήστε για 30 περίπου λεπτά στους 180ºC μέχρι να ροδίσει. Μια πολύ σοφή επιλογή είναι να το σερβίρετε με μια μπάλα δροσιστικού παγωτού. 

Καλή επιτυχία!