Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Οι Chef stories παρουσιάζουν: the revamp of a sandwich

"Sandwiches are great. You don’t need a spoon or a plate" - Paul Lynde.

Οι Chef stories, έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα φρεσκοζυμωμένα ψωμιά του Φούρνου Λεμονή και οδηγό την βαθιά γνώση των υλικών και την αστείρευτη φαντασία τους, επέστρεψαν με - τι άλλο; - sandwiches.    

Sandwiches μικρά, μεγάλα, μπουκιές, χορταστικά ή light. Sandwiches για πρωινό, snack ή μεσημεριανό. Σε όποιο μέγεθος και να είναι και για όποια στιγμή και αν προορίζονται είναι απείρως καλύτερα όταν η γεύση τους είναι στο μάξιμουμ! Με το σωστό φρέσκο ψωμί, με διαλεγμένα υλικά και την κατάλληλη σος που δένει όλα τα συστατικά και τα απογειώνει. Οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες.

Οι chef stories επέλεξαν να ξεκινήσουν με ευφάνταστες παραλλαγές δύο ειδών sandwiches, ενός "ελληνικού" και ενός όπου πρωταγωνιστούν τα αλλαντικά, οι οποίες θα κεντρίσουν σίγουρα το ενδιαφέρον του ουρανίσκου σας!   

Παραλλαγές σε ένα «ελληνικό» sandwich

Για να δημιουργήσετε την δική σας εκδοχή ενός ελληνικού sandwich θα χρειαστεί να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα ψωμιά από τον Φούρνο Λεμονή: την τσιαπάτα, το ζέα/ dinkel με σίκαλη και σπόρους, ελιόψωμο και το τυρόψωμο.

Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσετε με ποια υλικά θα γεμίσετε το ψωμί σας. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα είδη τυριών τα οποία είναι ιδανικά για το συγκεκριμένο sandwich: φέτα, κατίκι, μυζήθρα ή γαλοτύρι. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η γκάμα λαχανικών: ντομάτες, αγγουράκια ή πιπεριές, κρεμμύδια, μαρούλι ή ρόκα, ψητά κολοκυθάκια ή μελιτζάνες, πράσινες ελιές, μαύρες ελιές ή πάστα ελιάς.

Το σημαντικότερο και πιο απαραίτητο στοιχείο για να δέσουν όλα τα συστατικά μεταξύ τους είναι η σος και οι chef stories έχουν να σας προτείνουν τρεις διαφορετικές. Θα χρειαστείτε:

-Για την πρώτη: ½ κούπα μαγιονέζα, 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.γ. κάπαρη, 2 αντζούγιες, αλάτι και πιπέρι

-Για την δεύτερη: ½ κούπα τυρί κρέμα, ½ κ.γ. ρίγανη, ½ κ.γ. θυμάρι, 2 αγγουράκια τουρσί, αλάτι.

-Για την τρίτη: ½ κούπα γιαούρτι, 5-6 φύλλα φρέσκου δυόσμου, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι.

Παραλλαγές σε ένα sandwich με αλλαντικά

Σε αυτό το παραλλαγμένο sandwich αλλαντικών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σουσαμένιο κουλουρόψωμο, το κασερόψωμο ή το κρουασάν του Φούρνου Λεμονή.

Οι πιθανοί συνδυασμοί αλλαντικών και λαχανικών είναι σχεδόν ανεξάντλητοι. Επιλέξτε όσα υλικά τραβάει η όρεξή σας και ταιριάζουν στα γούστα σας μέσα από μια λαχταριστή ποικιλία: προσούτο, καπνιστή γαλοπούλα, μορταδέλα, σαλάμι αέρος, παστράμι, μπέικον ή καπνιστή μπριζόλα, βραστό αυγό, ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές, κρεμμύδια, μαρούλι, ρόκα ή iceberg.

Και πάλι δεν πρέπει να ξεχάσετε την σος που θα βοηθήσει το sandwich να φτάσει σε άλλο γευστικό επίπεδο. Θα χρειαστείτε:

-Για την πρώτη: ½ κούπα μαγιονέζα, 2 κ.σ. κέτσαπ, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.γ. worcestershire sauce, ταμπάσκο, αλάτι

-Για την δεύτερη: ½ κούπα άσπρο και κόκκινο λάχανο, ½ κούπα τριμμένο καρότο, ½ κούπα μαγιονέζα, ½ κούπα γιαούρτι, 2 κ. σ. ξύδι, αλάτι και πιπέρι

-Για την τρίτη: ½ κούπα τυρί κρέμα, 2 αγγουράκια τουρσί, 1 κ.σ. μαϊντανό, 1 κ.σ. άνηθο, 2 κ.γ. κάπαρη, κύμινο, αλάτι.

Καλή επιτυχία και μείνετε συντονισμένοι. Έρχεται και δεύτερο μέρος με περισσότερες chef stor-ικές παραλλαγές sandwiches.

*Ευχαριστούμε τις chef stories για το φωτογραφικό υλικό των sandwiches

**cover photo via the Internet