Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Οι Chef stories παρουσιάζουν: the revamp of a sandwich | vol. 2

"Life is like a sandwich. The more you add to it, the better it becomes" | Unknown

Οι Chef stories, μετά το πρώτο και εξαιρετικά πετυχημένο sandwich revamping, επέστρεψαν για το δεύτερο μέρος, έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα φρεσκοζυμωμένα ψωμιά του Φούρνου Λεμονή και οδηγό την βαθιά γνώση των υλικών και την αστείρευτη φαντασία τους.  

Αν και στο μυαλό των περισσοτέρων το sandwich είναι συνώνυμο του εύκολου και γρήγορου snack, εντούτοις ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί μπορούν να χωρέσουν χιλιάδες πιθανοί συνδυασμοί συστατικών. Το τι θα βάλεις μέσα εξαρτάται από την όρεξή σου, τις διατροφικές σου συνήθειες και προτιμήσεις και την έμπνευση της στιγμής. Όσο εύκολο είναι να φτιάξεις ένα sandwich, εξίσου εύκολο είναι να το μετατρέψεις σε ένα ισορροπημένο, πλήρες και υγιεινό γεύμα σε μέγεθος extra small.

Στο δεύτερο μέρος της ωδής στο sandwich, οι Chef stories επέλεξαν να παραλλάξουν sandwiches με ω3 λιπάρα και sandwiches με συστατικά πιο ιδιαίτερα και ασυνήθιστα.

Παραλλαγές σε ένα sandwich με ω3 λιπαρά.

Για να δημιουργήσετε την δική σας εκδοχή ενός sandwich με ω3 λιπαρά θα χρειαστεί να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία είδη ψωμιού από τον Φούρνο Λεμονή: την αράβικη πίτα, το πολύσπορο ψωμάκι και το ελιόψωμο.

Ακολουθεί μια μεγάλη ποικιλία συστατικών για να επιλέξετε τον «εσωτερικό» του κόσμο: μαρούλι, iceberg, ρόκα, ντομάτες και αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδια ή αβοκάντο, καπνιστός σολομός, τόνος, καβούρι ή γαρίδες, κόκκινα φασόλια και βραστό αυγό.

Τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα στην δημιουργία του sandwich είναι η ιδανική σος. Οι Chef stories σας προτείνουν τρεις διαφορετικές σος, απαραίτητο στοιχείο ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους:

Για την πρώτη: ½ φλιτζάνι μαγιονέζα, 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon, 1 κ.γ. άνηθο, 2 τεμάχια αγγουράκια τουρσί, αλάτι και πιπέρι.

Για την δεύτερη: ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα, 1 κ.γ. κάπαρη, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού, ½ τριμμένο πράσινο μήλο και αλάτι.

Για την τρίτη: ½ φλιτζάνι μαγιονέζα, 5-6 φύλλα δυόσμου, 1 κ. σ. μαιντανό, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 κ. σ. χυμός lime, αλάτι και πάπρικα. 

Παραλλαγές σε ένα sandwich με ιδιαίτερα υλικά.

Για το sandwich με ιδιαίτερα υλικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το πολύσπορο ψωμάκι, είτε την αράβικη πίτα είτε το σταφιδόψωμο του Φούρνου Λεμονή.

Υπάρχουν αναρίθμητοι πιθανοί συνδυασμοί υλικών. Επιλέξτε όσα σας αρέσουν περισσότερο μεταξύ μιας μεγάλης γκάμας συστατικών, από λαχανικά μέχρι αλλαντικά και τυριά: μαρούλι, iceberg ή ρόκα, μανιτάρια, πιπεριές και καρότα, αχλάδι ή μήλο, αμύγδαλα, νάτσος, κοτόπουλο ψητό ή καπνιστό, χοιρινό ή μοσχαρίσιο φιλέτο, μοτσαρέλα, ροκφόρ, μπρι ή τυρί cottage.  

Τέλος, χρειάζεται απαραίτητα και μια σος για να τελειοποιήσετε το γευστικό αποτέλεσμα του ιδανικού, για εσάς, sandwich:

Για την πρώτη: ½ φλιτζάνι μαγιονέζα, ½ φλιτζάνι αβοκάντο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ½ φλιτζάνι ντομάτες, 2 κ.σ. χυμό lime, αλάτι και ταμπάσκο.

Για την δεύτερη: ½ φλιτζάνι γιαούρτι, 2 κ.σ. πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, 2-3 λιστές ντομάτες, αλάτι, κύμινο και πάπρικα.

Για την τρίτη: ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα, 1 κ.γ. κάρυ, 2 κ.σ. σόγια σος, 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon, 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και αλάτι.

Enjoy every sandwich!