Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Frittata with a twist

Η' αλλιώς μια διαφορετική ομελέτα στον φούρνο.

Καλοκαίρι σημαίνει φρέσκα λαχανικά. Ή μάλλον, και φρέσκα λαχανικά εκτός από ζέστη, πλατσούρισμα στη θάλασσα και διακοπές στην Χαλκιδική. Όταν όμως συνδυαστούν με αυγά και φρέσκο, μυρωδάτο ψωμί το αποτέλεσμα είναι ένα αφάνταστα γευστικό και χορταστικό πιάτο. Μια frittata with a twist.

*Frittata’s trivia:

Η frittata είναι η ιταλική παραλλαγή της ομελέτας. Ένα εύκολο πιάτο με βάση το αυγό και εμπλουτισμένο με συστατικά όπως αλλαντικά, τυριά ή λαχανικά. Αποτελεί εκδοχή του ισπανικού tortilla de patatas που φτιάχνεται με αυγά και πατάτες. Η frittata σερβίρεται πάντα σε τριγωνικά κομμάτια.

Η δική μας εκδοχή της frittata διατηρεί τα βασικά υλικά της συνταγής, δηλαδή τα αυγά και τα λαχανικά, με την διαφορά ότι μαγειρεύεται εξ’ ολοκλήρου στον φούρνο. Αυτό όμως που την εκτοξεύει στην στρατόσφαιρα, στον αστερισμό της απόλυτης απόλαυσης είναι ότι σερβίρεται μέσα σε φρέσκια, χειροποίητη αραβική πίτα.

Υλικά:

6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

2 κολοκυθάκια

2 πράσινες πιπεριές (κέρατα)

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

1 καρότο, τριμμένο

Λίγα ντοματίνια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αράβικη πίτα, από τον Φούρνο Λεμονή 

Εκτέλεση:

Κόψτε τα λαχανικά σε κυβάκια - εκτός από το καρότο που έχετε ήδη τρίψει - και αλατοπιπερώστε τα. Βάλτε τα σε ένα ταψάκι (διαμέτρου 28εκ.) μαζί με το ελαιόλαδο. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 20’. Όσο ψήνονται τα λαχανικά, σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα λίγο να αφρατέψουν. Αλατίστε κατά βούληση. Στα μέτρια ψημένα λαχανικά προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά, δηλαδή στους 180ºC, μέχρι να ροδίσουν. Κόψτε την frittata σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρετε μέσα/ πάνω/ δεξιά ή αριστερά της αράβικης πίτας για το twist.

Καλή σας απόλαυση.

 

Κάθε μία από τις συνταγές που σας προτείνουμε μαγειρεύεται - για τις ανάγκες της φωτογράφισης - από την φανταστική ζαχαροπλάστη μας, Νατάσα Τσουλουφίδου, στο εργαστήριο του καταστήματος της Χανιώτης.

** Η φωτογραφία Recipe! via http://www.kathryntempleton.com/