Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Παγω[το]μένο sandwich

Απλό. Γρήγορο. Εύκολο. Γλυκό. Η ευτυχία μπορεί να συνοψιστεί σε τέσσερις μόνο λέξεις.

Αν είσαι ακόμα διακοπές είσαι τυχερός. Αν όμως επιστρέφεις λίαν συντόμως ή –ακόμα χειρότερα – έχεις ήδη επιστρέψει στην βάση σου και σκέφτεσαι από τώρα το επόμενο καλοκαίρι, αμμουδιές, καταγάλανα νερά και τα φλιπ φλοπ της σαγιονάρας στα πλακόστρωτα ένα είναι σίγουρο: χρειάζεσαι κάτι να σε παρηγορήσει.

Το πλέον αξιόπιστο αντίδοτο για την αναμενόμενη post-vacation κατήφεια είναι το παγωτό. Το δεύτερο στη λίστα των πλέον δημοφιλών comfort food είναι η all time classic σοκολάτα. Επιθυμώντας να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα συνδυάσαμε τραγανά μπισκότα σοκολάτας και φρεσκοφτιαγμένο παγωτό καϊμάκι.    

Υλικά (για 4 sandwiches):

8 μπισκότα σοκολάτας

4 μπάλες παγωτό καϊμάκι

λίγο αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

Αφήστε το παγωτό εκτός κατάψυξης. Να θυμάστε: ο στόχος είναι να μαλακώσει τόσο όσο, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να το διαχειριστούμε. Τοποθετήστε σε μια επιφάνεια τα 4 μπισκότα σοκολάτας. Σε καθένα από αυτά βάλτε από μια μπάλα παγωτού. Βάλτε τα επόμενα 4 μπισκότα από πάνω και πιέστε ελαφρά. Για επιπλέον παγωμένη απόλαυση τυλίξτε τα με λίγο αλουμινόχαρτο και βάλτε τα ξανά στην κατάψυξη για 2-3’. Τόσο γρήγορα και τόσο απλά τα παγω[το]μένα σας σάντουιτς είναι έτοιμα και το επόμενο καλοκαίρι μόλις μια μπουκιά μακριά.  

Καλή σας όρεξη!

** Κάθε μία από τις συνταγές που σας προτείνουμε μαγειρεύεται - για τις ανάγκες της φωτογράφισης - από την φανταστική ζαχαροπλάστη μας, Νατάσα Τσουλουφίδου, στο εργαστήριο του καταστήματος της Χανιώτης.

** η πρώτη φωτογραφία via http://www.wrap.bigcartel.com/