Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Φούρνος  Λεμονή – Τριζόνι, σημειώσατε θρίαμβος

 Πάντα πιστοί στον στόχο μας, την επίτευξη της απόλυτης γαστριμαργικής εμπειρίας, ενώσαμε δυνάμεις με το Τριζόνι και έγιναν θαύματα.

Τα θεμέλια της φιλοσοφίας μας είναι φτιαγμένα από φρέσκες πρώτες ύλες, αγνά συστατικά, βαθιά αγάπη για την ελληνική διατροφή, σεβασμό για τον τόπο μας και την δέσμευση να αναζητούμε την ποιότητα με κάθε κόστος.  Στο κέντρο του σύμπαντος μας βρίσκεται ο άνθρωπος και η ασίγαστη επιθυμία μας να του προσφέρουμε την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης και διατροφικής απόλαυσης. Ευτυχώς, αρκετά συχνά συναντούμε ανθρώπους και επιχειρήσεις που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα. Το Τριζόνι είναι ένα τέτοιο παράδειγμα ανθρώπων, μια τέτοια περίπτωση επιχείρησης. Αυτονόητη λοιπόν η συνεργασία μας μαζί τους.

Επειδή όμως μοιραζόμαστε και την ίδια αγάπη για τον φαγητό και τους πειραματισμούς ζητήσαμε από τον chef του Τριζονιού, Κώστα Τρώντσιο*, να δοκιμάσει όλα τα προϊόντα μας, να επιλέξει τα δικά του αγαπημένα και να αφήσει την φαντασία του να μεγαλουργήσει. Τα πιάτα, αλμυρά αλλά και γλυκά, που δοκιμάσαμε ήταν μια έκρηξη γεύσεων, υφών και αρωμάτων, ένα πάρτυ στον ουρανίσκο μας.

*Chef’s trivia:

O Κώστας Τρώντσιος ήταν ο head chef του εστιατορίου κατά την διάρκεια της θερινής σεζόν. Διδάσκει στο δημόσιο ΙΕΚ Λαγκαδά, στο τμήμα Μαγειρικής Τέχνης.

Όταν ένα σκουμπρί συνάντησε μερικά αλμυρά κουλουράκια 

Ποιος θα πίστευε ότι τα αλμυρά κουλουράκια, γνωστά και ως baton chalet, θα ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα μιας μους από σκουμπρί.

Ένα φιλέτο καπνιστό σκουμπρί χτυπήθηκε μαζί με κατίκι Δομοκού, φρέσκο άνηθο και αλατοπίπερο για να φτιάξει μια πλούσια μους με υπέροχη υφή και γεύση. Ο άνηθος έκανε και μια δεύτερη εμφάνιση, αυτή την φορά κρατώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πέστο.    

Σασίμι* ξιφία συνοδεία κριτσινιών ολικής άλεσης & καρότου

*Sashimi's trivia: 

Το σασίμι είναι μια λιχουδιά με καταγωγή από την μακρινή Ιαπωνία. Αποτελείται από εξαιρετικά φρέσκο ωμό ψάρι ή κρέας κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Για τους Ιάπωνες το σασίμι, ένα πιάτο που παραδοσιακά θεωρούνταν από το πλέον φινετσάτο της κουζίνας τους, πρέπει να τρώγεται πριν η γευστική παλέτα επηρεαστεί από άλλες έντονες γεύσεις.

Μερικά ολόφρεσκα φιλέτα ξιφία ψήθηκαν -για ελάχιστο χρόνο- σε ένα μείγμα από σόγια, πετιμέζι και μοσχολέμονο μαζί με χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο.

Και σε αυτό το πιάτο βρήκε την θέση του ένα πέστο  έχοντας όμως αυτή τη φορά βασικό παίκτη ένα απροσδόκητο συστατικό. Μανιτάρια τρούφα σε μια κλασική παρασκευή πέστο – αυτό σημαίνει τα εξής τέσσερα υλικά: ελαιόλαδο, κουκουνάρι, σκόρδο και παρμεζάνα – με την προσθήκη κρεμώδους ρικότας.

 

 *Όλα τα πιάτα ετοιμάστηκαν από τον chef στην κουζίνα του εστιατορίου. Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Τριζονιού.

**Η αρχική φωτογραφία: via the internet