Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Nearly Eternal: food-art that’s too good to eat.

"The art of dining well is no slight art, the pleasure no slight pleasure” | Michel Eyquem de Montaigne

Το Nearly Eternal είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον project  δύο πολύ ταλαντούχων ανθρώπων, του φωτογράφου Norbert Schorener και του art director Steve Nakamura. Με επίκεντρο το φαγητό και την εφήμερή του φύση, επιδίωξαν να δημιουργήσουν εντυπωσιακές και μυστηριώδεις εικόνες ατομικών γευμάτων, δυσδιάκριτων υλικών και εξαίσιες νεκρές φύσεις.

Η σειρά φωτογραφιών υπό τον τίτλο «Nearly Eternal» πειραματίζεται με το concept του «φαγητού ως έκθεμα», δηλαδή του φαγητού όχι ως αντικείμενο κατανάλωσης αλλά λατρείας. Το φαγητό και τα παρελκόμενά του αντιμετωπίζονται ως στοιχεία σκηνικού μιας συνεχούς αλλά ασαφούς αφήγησης.

Ο Schoerner μετέτρεψε κάθε ένα πιάτο σε έργο τέχνης, σε κάτι που θα έχει διάρκεια μέσα στον χρόνο ενώ ο Nakamura έκανε κάθε φωτογραφία να μοιάζει με μια υπέροχη ιστορία. Οι δυο τους κατάφεραν, ξεπερνώντας την φθαρτή πλευρά των υλικών τους,  να πλάσουν κάτι «σχεδόν αιώνιο». Το τελικό αποτέλεσμα υπογράμμισε την παραδοξότητα της μόδα του υπερ-στιλιζαρισμένου φαγητού αλλά και την παροδικότητα που υπάρχει στον πυρήνα της ίδιας του της φύσης.

 

Πηγή: Wallpaper*