Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Πεινιρλάκια, τα μεσογειακά

Το πρωινό απέκτησε αέρα Μεσογείου.

Στα εργαστήρια του Φούρνου Λεμονή κάνουμε συνέχεια δοκιμές. Νέα υλικά, νέες συνταγές, νέοι συνδυασμοί. Προσπαθούμε συνεχώς να δημιουργούμε προϊόντα νόστιμα και θρεπτικά από αγνά υλικά και με έμπνευση από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

Τελευταία προσθήκη είναι δύο λαχταριστά, ικανά να προκαλέσουν δέος, πεινιρλάκια. Η αφράτη ζύμη, που φτιάχνουμε καθημερινά με φρέσκο βούτυρο και ελαιόλαδο, συναντήθηκε με αρώματα και γεύσεις της Μεσογείου.

Γεμίσαμε το πεινιρλάκι με κρεμώδες χούμους, μια σαλάτα φτιαγμένη από ρεβύθια, ταχίνι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.  Μερικές λωρίδες κόκκινης πιπεριάς και φέτες από φρέσκο κολοκυθάκι μπήκαν από πάνω μαζί με ελαιόλαδο και λίγη μυρωδάτη ρίγανη.

Μέσα στην ζύμη βρήκε την θέση της βελούδινη φάβα. Η απαλή, ντελικάτη γεύση της απογειώθηκε με τις ροδέλες μαύρης ελιάς και την κάπαρη που την συνοδεύουν. Μετά το ψήσιμο προσθέσαμε λίγο ελαιόλαδο, γλυκιά πάπρικα και ρίγανη.

*Οσπρίων trivia:

Τα όσπρια είναι κυρίαρχο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής αφού η διατροφική τους αξία είναι αδιαμφισβήτητη. Αποτελούν πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.