Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Συμμετρικό πρωινό

"Don't confuse symmetry with balance." | Tom Robbins, Even Cowgirls Get the Blues

Όλα ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο, όταν ο Michael Zee ετοίμασε πρωινό για τον ίδιο και τον σύντροφό του. Παρατήρησε ότι αυτό που σέρβιρε στο τραπέζι τους ήταν απόλυτα συμμετρικό. Το φωτογράφησε, το ανάρτησε στο instagram και κάπως έτσι ξεκίνησε το project Symmetry breakfast.

Έκτοτε, ο Zee συνεχίζει καθημερινά να ετοιμάζει τα ολόιδια πιάτα και να τα φωτογραφίζει ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στην κουζίνα τους, έξω ή σε ταξίδι. Οι φωτογραφίες των συμμετρικών πρωινών του Zee μοιάζουν ανεπιτήδευτες και φυσικές, η αλήθεια είναι όμως πως κρύβουν αφοσίωση και εξαιρετικά μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια.

Το Symmetry breakfast όμως είναι κάτι παραπάνω από μαγευτικές φωτογραφίες πανομοιότυπων πιάτων. Είναι μια ματιά πάνω στην διαφορετικότητα που διέπει την φιλοσοφία του πρωινού γεύματος. Ο Zee ψάχνει συνεχώς νέες ιδέες καθώς όπως δηλώνει «Επί του παρόντος, έχω εμμονή με την περιορισμένη αντίληψη των ανθρώπων για το τι περιλαμβάνει το πρωινό - αυτό είναι κατάλληλο ενώ αυτό σίγουρα όχι. Είναι απλά χαζό. Πρόσφατα ήμουν στην Κίνα και την Ιαπωνία, και το πρωινό στην Ασία είναι εντελώς διαφορετικό. Στην πραγματικότητα μπορείς να φας οτιδήποτε σου αρέσει το πρωί».

* Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το instagram account του Michael Zee.