Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Ο Φούρνος των Χριστουγέννων

Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια.

Πέρσι, η εταιρία Φούρνος Λεμονή, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κασσανδρούπολης*, δημιούργησε τον Φούρνο των Χριστουγέννων, έναν κανονικό φούρνο, με αλεύρια και σοκολάτες, πλάστες και κουπ- πάτ, φτιαγμένο όμως στα μέτρα των παιδιών.

*Κασσανδρούπολης trivia

Η “Κασσανδρούπολη” είναι μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Κασσάνδρας και οργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Κασσάνδρας. Λειτουργεί την περίοδο των Χριστουγέννων στον πεζόδρομο της Κασσανδρείας και πλαισιώνεται από ποικίλες εορταστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, συναυλίες, ενώ φέτος θα στηθεί για πρώτη φορά και παγοδρόμιο.

Οι μικροί φουρνάρηδες, υπό την καθοδήγηση των εργαζομένων την εταιρίας, έμαθαν διασκεδάζοντας να φτιάχνουν κουλουράκια. Ζύμωσαν, έπλασαν, έψησαν και συσκεύασαν τις δημιουργίες τους. Μέσα από αυτό το παιχνίδι εξοικειώθηκαν με τις διαδικασίες λειτουργίας ενός πραγματικού φούρνου, ήρθαν σε επαφή με πολύ καλής ποιότητας πρώτες ύλες, έμαθαν να αποκρυπτογραφούν τα βήματα μιας συνταγής, τήρησαν τους κανόνες υγιεινής που απαιτεί μια κουζίνα.

 

Μετά την περσινή επιτυχία, ο Φούρνος των Χριστουγέννων επιστρέφει στην Κασσανδρούπολη και ανοίγει τις πόρτες του το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα. Φέτος στο πρόγραμμα εμπλουτίστηκε και με νέες δραστηριότητες και εκπλήξεις. Σας περιμένουμε όλους εκεί, μικρούς και μεγάλους.

Ο Φούρνος των Χριστουγέννων θα λειτουργεί από τις 13 έως τις 27 Δεκεμβρίου. Θα είναι ανοιχτός καθημερινά 11:00 με 13:00 και 17:00 με 20:00. Θα παραμείνει κλειστός στις 24 και 25 Δεκεμβρίου.

Την Παρασκευή, 19/12 από τις 17:00 έως τις 20:00: Συνεργάτες της εταιρείας Φούρνος Λεμονή θα παρουσιάσουν δύο από τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά μας, μπακλαβά και χειροποίητο σαραγλί.

Το Σάββατο, 20/12 από τις 17:00 έως τις 20:00: Στον Φούρνο των Χριστουγέννων θα σας περιμένει μπουφές με ποικιλία αλμυρών εδεσμάτων του Φούρνου Λεμονή και θα συνοδεύονται από επιλεγμένα κρασιά της Αθύτου.

Την Κυριακή, 21/12 από τις 17:00 έως τις 20:00: Συνεργάτες της εταιρείας Φούρνος Λεμονή θα παρουσιάσουν  χριστουγεννιάτικα στολίσματα σε κέικ με χρήση ζαχαρόπαστας. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν.

Το Σάββατο, 27/12 από τις 17:00 έως τις 20:00: Ο Φούρνος των Χριστουγέννων θα κλείσει τις πόρτες του με ένα party. Είστε καλεσμένοι όλοι. 

 

*Η αφίσα του Φούρνου των Χριστουγέννων δημιουργήθηκε από τον Βασίλη Κρήτο

**Οι φωτογραφίες είναι της Ειρήνης Αγκόρτζα