Το blog

Ψάχνουμε. Επιλέγουμε. Προτείνουμε.

Ο επιστημονικός τρόπος για να κόψεις κέικ.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει ο τέλειος τρόπος να κόψεις ένα κέικ;

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να φας ένα κέικ ή μια τούρτα. Ο πιο απλός είναι να βουτήξεις με τα μούτρα χρησιμοποιώντας το κουτάλι, το πιρούνι ή και τα χέρια σου. Ένας εξίσου δημοφιλής, και σαφώς πιο κόσμιος τρόπος, είναι να κόψεις το κέικ σε τριγωνικά κομμάτια. Το μόνο πρόβλημα με την "μέθοδο του τρίγωνου" είναι πως σε περίπτωση που δεν το φας όλο την ίδια μέρα - περίεργο αλλά συμβαίνει καμιά φορά - το υπόλοιπο κέικ ξεραίνεται και χάνει την αρχική του υφή.

Είναι όμως a life fact ότι κάθε πρόβλημα έχει την λύση του. Ο Alex Bellos, Βρετανός συγγραφέας και broadcaster, είναι ο άνθρωπος που ήρθε να δώσει την λύση. Ο επιστημονικός τρόπος κοπής κέικ που αποκάλυψε σε ένα video βασίζεται σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το μακρινό έτος 1906 στο περιοδικό Nature. Κατά τα φαινόμενα, ο συγγραφέας του πρωτότυπου άρθρου, ο Βρετανός μαθηματικός Sir Francis Galton, είχε βαρεθεί να τρώει στεγνά κομμάτια κέικ και επινόησε τις βασικές αρχές κοπής του συγκεκριμένου γλυκού.

Για να γλιτώσεις κι εσύ από την μάστιγα του ξερού κέικ παρακολούθησε το video προσεκτικά.